Οινοποιήσιμες Πικοιλίες
Αγιωργήτικο | Αθήρι Λευκό | Ασύρτικο | Αυγουστιάτης | Βηλάνα | Βιονιέ | Βραδυανό | Γκρενάς
Καμπερνέ Σωβινιόν | Κοτσιφάλι | Κυδωνίτσα | Λημνιό | Λημνώνα | Λιάτικο | Μαλαγουζιά | Μανδηλαριά
Μαυροδάφνη | Μαύρο Μεσενικόλα | Μαυρούδι Αραχώβης | Μερλό | Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχοφίλερο | Μοσχούδι Λευκό | Μουρβέντρ | Ντεμπίνα | Ξινόμαυρο | Ούνι μπλαν | Σαββατιανό | Σαρντοννέ
Σενζώ | Σιδερίτης | Συράχ | Σωβινιόν | Ριφόσκο | Ροδίτης | Ρομπόλα Λευκή | Φωκιανό Μαύρο
Τρεμπιάνο Τοσκάνο (Trebbiano Toscano)Χώρος καλλιέργειας: Λευκή ποικιλία, Ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη σε μεγάλη έκταση σε ολόκληρο τον κόσμο.
Φυτό: Είναι πολύ ζωηρό, γόνιμο, πολύ παραγωγικό, ευαίσθητο στον περονόσπορο, τον άνεμο (πριν την άνθιση) και πολύ απαιτητικό σε κάλιο. Ξεκινά τη βλάστηση στα μέσα του Απρίλη και ωριμάζει τέλη Σεπτέμβρη. Κάθε καρποφόρα κληματίδα φέρνει 2 σταφύλια πολύ μεγάλα, που ξεπερνούν τα 400g, πτερυγωτά, κανονικής πυκνότητας ως πυκνόρρογα.
Προϊόν: Το κρασί της ποικιλίας αυτής είναι ουδέτερο, σχετικά χαμηλού αλκοολικού τίτλου, καλής οξύτητας. Χρησιμοποιείται κυρίως σαν βάση για αναμείξεις με κρασιά άλλων ποικιλιών μικρής οξύτητας καθώς και για απόσταξη.
Φρατζόμυλος, Λαμία
2231096298
info@xartodiplomenos.gr