Οινοποιήσιμες Πικοιλίες
Αγιωργήτικο | Αθήρι Λευκό | Ασύρτικο | Αυγουστιάτης | Βηλάνα | Βιονιέ | Βραδυανό | Γκρενάς
Καμπερνέ Σωβινιόν | Κοτσιφάλι | Κυδωνίτσα | Λημνιό | Λημνώνα | Λιάτικο | Μαλαγουζιά | Μανδηλαριά
Μαυροδάφνη | Μαύρο Μεσενικόλα | Μαυρούδι Αραχώβης | Μερλό | Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχοφίλερο | Μοσχούδι Λευκό | Μουρβέντρ | Ντεμπίνα | Ξινόμαυρο | Ούνι μπλαν | Σαββατιανό | Σαρντοννέ
Σενζώ | Σιδερίτης | Συράχ | Σωβινιόν | Ριφόσκο | Ροδίτης | Ρομπόλα Λευκή | Φωκιανό Μαύρο
Χώρος καλλιέργειας: Ερυθρή ποικιλία Ισπανικής καταγωγής, καλλιεργούμενη σε αρκετές χώρες της Μεσογειακής λεκάνης.
Φυτό: Είναι ζωηρό, μέσης γονιμότητας, μέσης παραγωγικότητας, ευαίσθητο στον περονόσπορο, το ωίδιο, την ξηρασία και ανθεκτικό στο βοτρύτη. Είναι απαιτητικό σε κάλιο και εξωτερικεύει πολύ ευκολότερα από άλλες ποικιλίες την έλλειψή του. Προσαρμόζεται καλύτερα σε εδάφη βαθιά που του εξασφαλίζουν ομαλή τροφοδοσία σε νερό, ασβεστούχα, μέσης γονιμότητας, θερμών περιοχών. Είναι πολύ απαιτητικό σε υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στο στάδιο ανάμεσα στον περκασμό και την ωρίμανση. Ξεκινά τη βλάστηση στα μέσα του Απρίλη και ωριμάζει μετά τα μέσα Σεπτέμβρη.
Προϊόν: Με μέτρια απόδοση ανά πρέμνο, το κρασί της ποικιλίας αυτής είναι υψηλόβαθμο, καλής οξύτητας, με καλό χρώμα, πλούσιο σε τανίνες, επιδεκτικό παλαίωσης.
Φρατζόμυλος, Λαμία
2231096298
info@xartodiplomenos.gr