Οινοποιήσιμες Πικοιλίες
Αγιωργήτικο | Αθήρι Λευκό | Ασύρτικο | Αυγουστιάτης | Βηλάνα | Βιονιέ | Βραδυανό | Γκρενάς
Καμπερνέ Σωβινιόν | Κοτσιφάλι | Κυδωνίτσα | Λημνιό | Λημνώνα | Λιάτικο | Μαλαγουζιά | Μανδηλαριά
Μαυροδάφνη | Μαύρο Μεσενικόλα | Μαυρούδι Αραχώβης | Μερλό | Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχοφίλερο | Μοσχούδι Λευκό | Μουρβέντρ | Ντεμπίνα | Ξινόμαυρο | Ούνι μπλαν | Σαββατιανό | Σαρντοννέ
Σενζώ | Σιδερίτης | Συράχ | Σωβινιόν | Ριφόσκο | Ροδίτης | Ρομπόλα Λευκή | Φωκιανό Μαύρο
Χώρος καλλιέργειας: Λευκή ποικιλία, Γαλλικής καταγωγής, καλλιεργούμενη κυρίως στη Νοτιοανατολική Γαλλία.
Φυτό: Είναι μέτρια ζωηρό, μικρής γονιμότητας, μικρής παραγωγικότητας, ευαίσθητο στο ωίδιο και ανθεκτικό στη ξηρασία. Ωριμάζει τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Κάθε καρποφόρα κληματίδα φέρνει 1-2 σταφύλια μέσου μεγέθους, κυλινδροκωνικά, σχετικά πυκνόρραγα, με ρόγες μέτριες, ελαφρά ωοειδείς, με φλοιό λεπτό κίτρινου-κεχριμπαρί χρωματισμού, σάρκα εύχυμη, γλυκιά, αρωματική.
Προϊόν: Το Viognier δίνει ξηρά κρασιά, αρωματικά, υψηλόβαθμα, μέτριας ως μικρής οξύτητας, αλλά και αξιόλογα γλυκά κρασιά.
Φρατζόμυλος, Λαμία
2231096298
info@xartodiplomenos.gr