Σωβινιόν (Sauvignon)

Χώρος καλλιέργειας: Λευκή ποικιλία Γαλλικής προέλευσης, η οποία καλλιεργείται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.


Φυτό: Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, πολύ ευαίσθητο στο βοτρύτη, ευαίσθητο στο ωίδιο, το μολυσματικό εκφυλισμό, την ίσκα και την εουτύπα. Πρέπει να αποφεύγονται καλλιεργητικές τεχνικές που αυξάνουν τη ζωηρότητα των πρέμνων, η οποία οδηγεί σε ανθόρροια και αύξηση των προσβολών από βοτρύτη. Ξεκινά τη βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει τέλος Αυγούστου.


Προϊόν: Το Sauvignon όταν καλλιεργηθεί στις κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες, με μικρές αποδόσεις και τρυγηθεί στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα σάκχαρα και την οξύτητα, διατηρώντας το ιδιαίτερο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας, μπορεί να δώσει ξηρά κρασιά, αρωματικά, με σώμα, βελούδινα, άριστης ποιότητας.

Συνώνυμα: Sauvignon Blanc.

Περιοχές καλλιέργειας: Περιορισμένης, δοκιμαστικής καλλιέργειας, λόγω προσφάτου εισαγωγής.

  Φρατζόμυλος, Λαμία         2231096298         info@xartodiplomenos.gr    

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.