Οινοποιήσιμες Πικοιλίες
Αγιωργήτικο | Αθήρι Λευκό | Ασύρτικο | Αυγουστιάτης | Βηλάνα | Βιονιέ | Βραδυανό | Γκρενάς
Καμπερνέ Σωβινιόν | Κοτσιφάλι | Κυδωνίτσα | Λημνιό | Λημνώνα | Λιάτικο | Μαλαγουζιά | Μανδηλαριά
Μαυροδάφνη | Μαύρο Μεσενικόλα | Μαυρούδι Αραχώβης | Μερλό | Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχοφίλερο | Μοσχούδι Λευκό | Μουρβέντρ | Ντεμπίνα | Ξινόμαυρο | Ούνι μπλαν | Σαββατιανό | Σαρντοννέ
Σενζώ | Σιδερίτης | Συράχ | Σωβινιόν | Ριφόσκο | Ροδίτης | Ρομπόλα Λευκή | Φωκιανό Μαύρο
Χώρος καλλιέργειας: Λευκή ποικιλία Γαλλικής προέλευσης, η οποία καλλιεργείται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Φυτό: Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, πολύ ευαίσθητο στο βοτρύτη, ευαίσθητο στο ωίδιο, το μολυσματικό εκφυλισμό, την ίσκα και την εουτύπα. Πρέπει να αποφεύγονται καλλιεργητικές τεχνικές που αυξάνουν τη ζωηρότητα των πρέμνων, η οποία οδηγεί σε ανθόρροια και αύξηση των προσβολών από βοτρύτη. Ξεκινά τη βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει τέλος Αυγούστου.
Προϊόν: Το Sauvignon όταν καλλιεργηθεί στις κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες, με μικρές αποδόσεις και τρυγηθεί στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα σάκχαρα και την οξύτητα, διατηρώντας το ιδιαίτερο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας, μπορεί να δώσει ξηρά κρασιά, αρωματικά, με σώμα, βελούδινα, άριστης ποιότητας.
Συνώνυμα: Sauvignon Blanc.
Περιοχές καλλιέργειας: Περιορισμένης, δοκιμαστικής καλλιέργειας, λόγω προσφάτου εισαγωγής.
Φρατζόμυλος, Λαμία
2231096298
info@xartodiplomenos.gr