Φρατζόμυλος, Λαμία         2231096298         
info@xartodiplomenos.gr 

Συράχ (Syrah)

Χώρος καλλιέργειας: Ερυθρή ποικιλία, που έγινε γνωστή χάρη στα θαυμάσια κρασιά που δίνει στην κοιλάδα του Ροδανού, καλλιεργούμενη σήμερα σε πολλές περιοχές στον κόσμο.

Φυτό: Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, ευαίσθητο στα ακάρεα, τα τζιτζικάκια, το βοτρύτη, τους παγετούς της Άνοιξης, την ξηρασία και τους ανέμους (οι νεαρές κληματίδες σπάνε εύκολα). Πρέπει να αποφεύγεται η χρησιμοποίηση του υποκειμένου 110 R, ακόμα και σε εδάφη με πολύ λίγο ανθρακικό ασβέστιο, λόγω της μεγάλης ευαισθησίας  της ποικιλίας στη χλώρωση. Η περίοδος περκασμός - ωρίμανση είναι πολύ σύντομη και μπορεί να οδηγήσει σε υπερωρίμανση. Για τον λόγο αυτό απαιτείται σχολαστική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσης των σταφυλιών. Ξεκινά τη βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη.

Προϊόν: Ανάλογα με τον κλώνο, το κλάδεμα, το έδαφος και την περιοχή, η ποικιλία αυτή μπορεί να δώσει κρασιά λιγότερο ή περισσότερο «δυνατά», μέτριας οξύτητας, με έντονο χρώμα, έντονα αρώματα, που γίνονται συνθετότερα κατά την παλαίωση. 

Περιοχές καλλιέργειας: Βοιωτία, Ν. Καρδίτσας.

  Φρατζόμυλος, Λαμία         2231096298         info@xartodiplomenos.gr