Σενζώ (Cinsaut)

Χώρος καλλιέργειας: Παλιά ερυθρή Μεσογειακή ποικιλία, καλλιεργούμενη στη Νότια Γαλλία. Στην Ελλάδα καλλιεργήθηκε πολύ νωρίς, πριν το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Φυτό: Είναι μέσης ζωηρότητας, γόνιμο, πολύ παραγωγικό, ευαίσθητο στο ωίδιο, τα ακάρεα,  το βοτρύτη, την ευτυπίωση, τη χλώρωση σιδήρου και ανθεκτικό στην ξηρασία. Προτιμά εδάφη ξηρά, χαλικώδη, αμμώδη, φτωχά, σε πλαγιές καλής έκθεσης θερμών περιοχών. Ξεκινά τη βλάστηση στα μέσα του Απρίλη και ωριμάζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.


Προϊόν: Η ποιότητα των σταφυλιών και κατ’ επέκταση του κρασιού, εξαρτάται από τις αποδόσεις, Το κρασί της ποικιλίας αυτής, είναι πλούσιο σε σάκχαρα, μέτριας οξύτητας, με καλό  χρώμα και σώμα, όταν οι αποδόσεις είναι κανονικές. Με υψηλές αποδόσεις δίνει κρασιά που υστερούν σε αλκοόλη, οξύτητα, χρώμα, τανίνες.


Συνώνυμα: Σετζιό (Καστοριά). Cinq-Saou, Plant d’ Arles, Ottavianello.

Περιοχές καλλιέργειας: Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Φθιώτις, Δυτ. Μεσσηνία.

  Φρατζόμυλος, Λαμία         2231096298         info@xartodiplomenos.gr    

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.