Οινοποιήσιμες Πικοιλίες
Αγιωργήτικο | Αθήρι Λευκό | Ασύρτικο | Αυγουστιάτης | Βηλάνα | Βιονιέ | Βραδυανό | Γκρενάς
Καμπερνέ Σωβινιόν | Κοτσιφάλι | Κυδωνίτσα | Λημνιό | Λημνώνα | Λιάτικο | Μαλαγουζιά | Μανδηλαριά
Μαυροδάφνη | Μαύρο Μεσενικόλα | Μαυρούδι Αραχώβης | Μερλό | Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχοφίλερο | Μοσχούδι Λευκό | Μουρβέντρ | Ντεμπίνα | Ξινόμαυρο | Ούνι μπλαν | Σαββατιανό | Σαρντοννέ
Σενζώ | Σιδερίτης | Συράχ | Σωβινιόν | Ριφόσκο | Ροδίτης | Ρομπόλα Λευκή | Φωκιανό Μαύρο
Χώρος καλλιέργειας: Ερυθρή ποικιλία Γαλλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη στην περιοχή του Bordeaux, η οποία κατέλαβε τα τελευταία χρόνια σημαντικές εκτάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε 23 νομούς, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.
Φυτό: Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, ευαίσθητο στον περονόσπορο και τα τζιτζικάκια και σχετικά ευαίσθητο στο βοτρύτη. Λόγω της μεγάλης του ευαισθησίας στην ξηρασία, απαιτεί κανονική τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου. Ξεκινά τη βλάστηση πρώιμα στα μέσα του Μάρτη και ωριμάζει τέλη Αυγούστου.
Προϊόν: Το κρασί της ποικιλίας αυτής, είναι υψηλού αλκοολικού τίτλου, καλής οξύτητας, με σώμα, χαρακτηριστικό άρωμα, μαλακό, επιδεκτικό παλαίωσης. Σαν βελτιωτική ποικιλία, στις αναμείξεις με άλλα κρασιά, βελτιώνει το χρώμα τους, το άρωμά τους και επιταχύνει τον απαιτούμενο χρόνο παλαίωσης, κάνοντάς τα ικανά να καταναλωθούν πιο σύντομα.
Περιοχές καλλιέργειας: Χαλκιδική, Λευκάς.
Φρατζόμυλος, Λαμία
2231096298
info@xartodiplomenos.gr