Καμπερνέ Σωβινιόν (Cabernet Sauvignon)

Χώρος καλλιέργειας: Διεθνής ερυθρή ποικιλία καταγόμενη από το Bordeaux της Γαλλίας, της οποίας η καλλιέργεια θεωρήθηκε απαραίτητη για τη βελτίωση των ερυθρών οίνων που παράγονται από ορισμένες Ελληνικές ποικιλίες.


Φυτό: Είναι ζωηρό, γόνιμο, μέτρια παραγωγικό, ευαίσθητο στο ωίδιο, την εουτυπίωση, την ίσκα, τη φόμοψη, την ερίνωση και πολύ ευαίσθητο στην ξηρασία. Ξεκινά τη βλάστηση αρχές με μέσα Απρίλη και ωριμάζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.


Προϊόν: Στο σωστό βαθμό ωριμότητας των σταφυλιών, το κρασί της ποικιλίας αυτής παρουσιάζει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην αλκοόλη και την οξύτητα. Στα κατάλληλα εδάφη και σε σχέση πάντα με το επίπεδο της παραγωγής, δίνει κρασιά με έντονο χρώμα, υψηλό αρωματικό δυναμικό που εξελίσσεται κατά την παλαίωση, σώμα, κρασιά τανικά που πίνονται ευχάριστα μετά από μια παραμονή τουλάχιστον 20 μηνών σε βαρέλια. Σε αναμείξεις με κρασιά άλλων ποικιλιών ή στην συνοινοποίηση με άλλες ποικιλίες, αρκεί η παρουσία της ποικιλίας αυτής σε ποσοστό 5-10% για να δώσει το δικό της χαρακτήρα στο τελικό προϊόν.


Συνώνυμα: Petit Cabernet, Petit Vidure (Γαλλία), Caberne, Bordeaux (Ρουμανία).

Περιοχές καλλιέργειας: Χαλκιδική, Αττική, Βοιωτία, Μεσσηνία Ν. Θεσσαλονίκης, Λαρίσης, περιοχές Μετσόβου.

  Φρατζόμυλος, Λαμία         2231096298         info@xartodiplomenos.gr    

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.